» » » Aramamekani.com Giriş Sayfasını Kaldırma

Merhaba arkadaşlar giriş sayfanıza aramamekani.com isimli site yapışmış ve bir türlü kaldıramıyorsanız yapacaklarınız şunlar;

aramamekani.com gibi tr.googlee.com sayfasının da benzer biçimde sahte bir flash player güncellemesinin indirilmesi ve çalıştırılması sonucu Chrome'un başlangıç sayfası, yeni sekme sayfası ve çok amaçlı adres çubuğuna yerleşir. 

Lütfen aşağıdaki adımları takip ederek aramamekani.com'un Chrome'a bir uzantı olarak eklenip eklenmediğini kontrol edin:
Adres çubuğunuza chrome://extensions yazıp Enter'e basın
Eğer bu sayfaya erişemiyorsanız sağ üst köşedeki chrome menüsünü tıklayın ve Araçlar seçeneği altoında Görev Yöneticisi'ni tıklayın. Görev Yöneticisi'nde "Adobe Flash Player 3.33" veya benzeri bir Görev görüyorsanız bunu seçin ve İşlemi Bitir'i tıklayın. Şimdi tekrar adres çubuğunuza chrome://extensions yazıp Enter'e basın
Listelenen uzantılar arasında altında Bu uzantı yönetiliyor ve kaldırılamaz ifadesi geçen bir uzantı olup olmadığını kontrol edin. uzantılar içinde aramamekanı isimli dosyayı kaldırın.

ardından denetim masasına gidip bütün flash playerları kaldırıp, orjinal sitesinden tekrar kurun.

ardından facebook hesap ayarları uygulamalardan herşeyi kaldırın. adınıza paylaşım yapan bütün uygulamaları kaldırın, google chrome'u kapatın Sonra C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions adrsine gidin. 

Orda yüklediğiniz tüm eklentiler vardır. Bu dosyalardan biri o virüslü eklentidir. O dosyaların tamamını silin, bu tüm eklentilerinizin kaybolmasına sebep olur fakat onları sonradan yükleyebilirsiniz.

Son adım olarak 
Başlat>çalıştır'a tıklayın 
oraya regedit yazın 
Açılan kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > Extenstions isimli adrese gidin 
buradki "jkakdbeksdnfdfıbvaslcdlseşadm" gibi karmaşık isimli satırı silin 

ve en son olarak giriş sayfanızı chrome da google veya istediğiniz bir sayfa yapın.

Yazar Unknown

2013'ten beri yayında olan teknocihangir tüm hızıyla tekrar sizlerin hizmetinizde.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

1 Yorum Bırak!