» » 124 Yaşındaki Mehmet dede vefat etti

124 yaşındaki Mehmet dede vefat etti
Dünyanın en yaşlı insanları arasında yer alan 124 yaşındaki Mehmet Tatar, Kahramanmaraş'ta hayatını kaybetti.
Dünyanın en yaşlı insanları arasında yer alan 1889 doğumlu Mehmet TatarKahramanmaraş'ta hayatını kaybetti. Ejder Tatar'ın yaptığı açıklamada, 124 yaşındaki Mehmet Tatar'ın yaklaşık iki ay önce mide kanaması geçirdiğini ve bir süre hastanede yattığını belirerek, "Hastaneden taburcu olduktan sonra bir türlü kendisine gelemedi bir haftadır hiçbir şey yiyip içmiyordu bugün en son olarak bir fincan zemzem içti ve gözlerini yumdu" dedi. Tatar için öğle vakti Ulu Cami'de tören düzenleneceği öğrenildi. Türkoğlu İlçesine bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde oğlu Musa Tatar'la yaşayan 12 çocuk ve 65 torun sahibi, 124 yaşındaki Mehmet Tatar, geçen Ramazan Bayramı'nda bir şeker firmasının reklam filminde ''aile birliği'', ''aile bağları'' ve ''bayramlar aileyle güzel geçer'' mesajıyla hafızlarda yer etmişti.
GUINNES'E ADAY OLACAKTI
Türkoğlu Belediye Başkanlığı 124 yaşındaki Mehmet Dede'nin Guinnes Rekorlar kitabına girmesi için girişimlerde bulunmuştu.

REKLAM FİLMİNDE OYNAMIŞTI
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan ve dünyanın en yaşlı insanları arasında yer alan 123 yaşındaki Mehmet Tatar, bir şeker firmasının reklam filminde oynamıştı.

Tatar , bir yıl öncesine kadar kent merkezine 55 kilometre  uzaklıkta  bulunan deniz seviyesinden bin metre yükseklikte, çam ağaçlarının bulunduğu Kaledibi köyünde yaşıyordu. Adeta canlı tarih olan  Tatar , ilçe merkezine yerleştikten sonra burada sık sık ziyaretçilerini kabul ediyor. Yaşamının  büyük  bölümünü yaylalarda çobanlık yaparak geçiren  Tatar , uzun yaşam sırrını da '' doğal  beslenmeyle'' açıklıyor. 3 kez evlilik yapan  Tatar , üçüncü eşini 23 yıl önce kaybettikten sonra çocuklarının ve torunlarının yanında yaşamını sürdürüyor.


Önce gazeteciler sonra reklamcılar


Türkiye'nin en yaşlıları arasında bulunan, bu nedenle genellikle gazetecilerin haber amaçlı görüştüğü Mehmet  Tatar 'ın  kapısını  bu sefer reklam yapımcısı çaldı.


Bir şeker firmasının reklam  filmi  için düşünülen  Tatar , çocuklarıyla istişare ettikten sonra teklife ''evet'' dedi. Yaklaşık 1 ay süren ön hazırlık çalışmasının ardından  filmin  çekimleri Türkoğlu'na bağlı Beyoğlu beldesinde gerçekleştirildi.


Reklam  filminde   oynadığı  için çok  mutlu  olduğunu söyleyen  Tatar ,  uzun yaşamanın sırrını anlata anlata sonunda reklam yıldızı olduğunu ifade etti. Çekimlerde çok zorlanmadığını ve kendisine söylenenleri yapmaya çalıştığını aktaran  Tatar , ''Bana ne söyledilerse yapmaya çalıştım. Uzun sürecek sanmıştım ama çok çabuk bitti. Hani  film  dediler ya...Bir günde her şeyi hallettik'' diye konuştu.


'' Televizyonda  kendimi seyrediyorum ve çok hoşuma gidiyor''


Bir çok gazeteciye röportaj verdiğini ve kendisine hep ''nasıl oldu da bu kadar uzun yaşadın?'' şeklinde sorulduğunu anlatan  Tatar , şöyle konuştu:


''Sadece onlar değil ki...Beni gören herkes aynı soruyu soruyor. Ama ben hep aynı cevabı veriyorum.  Doğal  yaşam,  doğal  beslenme. Başka bir şey yapmadım.  Özel  olarak uzun yaşamak gibi düşüncem olmadı. Allah nasip etti ve bugünlere geldik. Bakın şimdi de reklam filminde   oynadım . İyi ki de  oynamışım  çünkü  televizyonda  kendimi seyrediyorum ve çok hoşuma gidiyor.''


Reklam  filminin  yapımını üstlenen Alper Evirgen ise Türkoğlu'nda yaşayan Mehmet dedeye, Türkiye'deki 100 yaş üstü insanların listesini yaparak ulaştıklarını ifade etti.


Mehmet  Tatar 'ın 123 yaşında olmasının dikkatlerini çektiğini anlatan Evirgen, ''Burada seçeceğimiz kişinin  sağlık  durumunun da biraz iyi olması gerekiyordu. Mehmet  Tatar  da en iyilerden biri oldu'' dedi.


Çekim hazırlıklarının yaklaşık 1 ay sürdüğünü aktaran Evirgen, Mehmet dedenin inanılmaz performans ve oyunculuğuyla göz doldurduğunu belirtti.


123 yaşındaki Mehmet dedenin  oynadığı  bir şeker firmasının  Ramazan  Bayramı için hazırlattığı reklam  filminde  '' aile  birliği'', '' aile  bağları'' ve ''bayramlar  aileyle  güzel geçer''  mesajı  verilmeye çalışılıyor.

Yazar Unknown

2013'ten beri yayında olan teknocihangir tüm hızıyla tekrar sizlerin hizmetinizde.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

1 Yorum Bırak!