» » » » » » Android Telefonları Hızlandırma




Android Telefonları Nasıl Hızlandırabilirim?

Bunun için çok sayıda farklı yöntem mevcuttur. Mesela stock rom kullanıyorsanız ve root yetkisi varsa sistemde yer alan gereksiz olan kullanmadığınız uygulamaları silerek gereksiz yere cihazda çalışmasını önleyebilirsiniz.
Bu sayede daha fazla boş ram olacaktır ve cihazınızın performansına olumlu katkı sağlayacaktır. Eğer ihtiyacınız yoksa ( facebook, twitter vb gibi ) anlık bildirim gönderen uygulamaları cihazınızdan kaldırarak tarayıcı üzerinden giriş yapın.
Çünkü anlık bildirim veren uygulamalar sürekli arka planda hazır beklediği için cihazın ram tüketimini arttırarak performans düşmesine sebep olabilir.
Pil tasarrufu yapmak için cihazınızın işlemci hızını azaltırsanız bu da cihazınızın performansını etkiler ve cihaz yavaş çalışmaya başlar o yüzden pil tasarrufu özelliğini devre dışı bırakın veya cihazın işlemci hızını düşürmeyin.





Android Hızlandırma Uygulamaları Yararlı Mıdır? 

Google play mağazasında yer alan ram temizleme, arka plan uygulamaları kapatma ( task killer ) gibi uygulamaların neredeyse tamamı gereksiz ve işe yaramayan uygulamalardır. Siz bir uygulamayı kapattığınız zaman o uygulama saniyeler sonra tekrar çalışmaya başlayacaktır. Android sistem olarak kendisi zaten gerektiği zaman arka planda ki uygulamaları kapatır ve cihazı rahatlatır.
Bu tarz uygulamalar hem kendisi ram tüketir hemde sürekli çalışarak cihazın pil performansını da etkiler. Bunlar yerine custom kernel ( xda forumdan cihazınıza uygun varsa ) yükleyebilirsiniz.
Yada root yetkisine sahip bir cihazınız varsa greenify uygulamasını kullanarak ( arka planda ki uygulamaları siz çalıştırana kadar kapatır ) performans artışı sağlayabilirsiniz.
Bazı tweak dosyaları da cihazınızın ( low memory killer ) ve daha bir çok farklı parametresini değiştirerek cihazınızın performansını arttırabilir.

Android Telefon Hızlandırmak Zararlı Mıdır? 

Eğer telefonunuza bir custom kernel yükleyerek hız aşırtma ( overclock ) yaparsanız cihazınızın işlem gücü artacak işlemcisi daha hızlı çalışacaktır. Fakat daha fazla ısınacak ve cihaz daha fazla pil harcamaya başlayacaktır.
Gereğinden fazla hız aşırtma yapmak cihaza zarar veri ve cihazı kullanılmaz hale getirebilir. Dikkat etmenizde fayda var. Onun haricinde greenify gibi uygulama kullanmak veya sistemde kullanmadığınız gereksiz uygulamaları kaldırmanın ( ana sistem uygulamaları hariç ) cihazınıza herhangi bir zararı yoktur.


Yazar Unknown

2013'ten beri yayında olan teknocihangir tüm hızıyla tekrar sizlerin hizmetinizde.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

1 Yorum Bırak!