» » Çok Düşünmek İnsanı Yorar Mı?


Düşünceli insanlar neden çalışmak istemez? Fazla düşünmek insan enerjisini tüketir mi? Çok fazla çalışmak insanı yorar mı? Bu ve bunun gibi sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz. İnsanın düşünceleri ve bedeni arasındaki bağın, insan hareketlerini etkileyip etkilemediği üzerine oldukça fazla sayıda çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar göstermiştir ki, fazla düşünen insanlar bir iş yapacağı zaman veya yaparken zihni rahat olan insanlardan daha çabuk yoruluyor ve işi bırakıyorlar.
çok düşünmek insanı yorar mı Çok düşünmek insanı yorar mı?
Bu konu ile ilgili en bilindik test Samuele Marcola’^nın (Kent Üniversitesi) yürüttüğü testtir. Bu testte denekler 2 gruba ayrılmış, bir gruba zihni yorucu bilgisayar oyunu oynatılmıştır. Diğer grup ise araba ve tren belgeselleri izlemiştir. Bu iki grubun deneklerine daha sonra kondisyon bisikleti verilmiş ve pedal çevirmeleri istenmiştir. Bu deneyin sonuçları beklendiği gibi çıkmıştır. Yani, yorucu bilgisayar oyunları oynayan grup üyeleri diğer belgesel izleyen gruba nazaran daha çabuk pedal çevirmeyi bırakmışlardır.
İSGÇ (iş sağlığı, güvenliği ve çevre) kuralları da bu araştırmalara göre düzenlenmiştir. Zihinsel olarak düşünceli ve zor durumdaki bir personelin verimli çalışamayacağı, verim bir yerde iş güvenliğini tehlikeye atacağını söyleyen bu kurallar işçiler için rahat edecekleri ortamlar düzenlemeyi zorunlu kılar. İş kazalarını önleyebilmek, çalışan kaynaklı hasarları ve zararları en aza indirmek için çalışanların tüm sıkıntılarından arınmış ve yabancı düşünceleri zihninden çıkarmış olması gerekmektedir. 

Yazar Unknown

2013'ten beri yayında olan teknocihangir tüm hızıyla tekrar sizlerin hizmetinizde.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

1 Yorum Bırak!