» » Uyku Depolanabilir Mi?


Uykuyu sevmeyen pek fazla yoktur galiba. Rahat bir yatakta uzun uzun keyifli bir uykuya da kimse hayır demez. Çok sevdiğimiz uyku hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? Fazla uyuduğumuz zaman uyku depolanır mı? Kesintisiz uyusak uzun süre ayakta durabilir miyiz? Uykuda farklı bir lisan konuşmak mümkün mü?  Uyku hakkında belki daha önce aklınıza gelmiş, belki de daha önce hiç gelmemiş sorularınızın cevaplarını bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. İşte uyku hakkında ilginç bilgiler…
Uyku depolanır mı? 
Günümüzden yıllar önce Wright State Üniversitesi (Ohio) uyku üzerine bir grup denek üzerinde deneyler gerçekleştirmiş. Denekler öncelikle rahat ve huzur veren bir ortamda güzel bir şekilde uyutulmuş. Ardından deneklerden uyku sonrası günler için sadece öğle sonu küçük kestirmeleri şeklinde uyumaları söylenmiş. Deneklerin çektikleri güzel uykunun ardından depoladıkları uyku miktarının ölçülmesiymiş amaç.
uyku depolanır mı Uyku depolanabilir mi?
İlk olarak gün içinde dinlenen denekler, dinlendirilmeyen deneklerden daha etkili ve verimli çalışmışlar. Sergilenen çalışmanın verimi gün içi uykusunun uzunluğuna bağlı olarak ta artıyormuş. Yani ilk gün için çekilmiş verimli bir uyku, bir sonraki gün rahatlıkla idare edebilmiş. Peki sonraki günler?
Uykusuz çalışılan ikinci gecenin ardından deneklerin hareketleri, verimi ve etkili çalışması azalmış hatta kuş olup uçmuş… Denekler gün içerisinde ne kadar uyursa uyusun ilk gün gösterdikleri verimli çalışmayı yeniden  sergileyememiş, hatta durumları daha da kötüleşmiş.
Testin sonuçları göstermiş ki; kaliteli uyunmuş bir gece uykusu sizi bir sonraki geceye kadar idare edebiliyor. Hatta gün içinde çekeceğiniz birkaç saatlik şekerleme de durumu oldukça iyileştiriyor. Ancak sadece bir gün için. Demek ki uyku depolaması sadece bir gün geçerli.
İnsan rüyasında farklı bir dili konuşabilir mi? 
Rüyalar insan zihninde meydana gelen sanal gerçekliklerdir. Zihin uyku esnasında olağanüstü bir şekilde
rüyada farklı dil konuşma Uyku depolanabilir mi?
çalışır ve size gün içerisinde gördüğünüz, duyduğunuz, şahit olduğunuz birçok olayı  harmanlayıp size sinema gibi izletir. Bazen rüyalar oldukça anlamlı olurken, bazen de olağanüstü derecede saçma olabilir.
İnsan rüyasında bilmediği bir şekilde konuşabilir. Ancak bu yabancı dil konuşmasının rüyada uçmaktan bir farkı yoktur. Rüyalar sanal hikayelerden oluşur. Siz rüyada bilmediğiniz bir şekilde konuştuğunuzda onu farklı bir dili konuşuyor gibi algılayabilir siniz. Yani aslında farklı bir dili konuşmadınız siz. Rüyanızda saçmaladınız, bu işin kısaca özeti budur =)

Yazar Unknown

2013'ten beri yayında olan teknocihangir tüm hızıyla tekrar sizlerin hizmetinizde.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

1 Yorum Bırak!